HIT- ÉS EKÖLCSTAN OKTATÁS AZ ISKOLÁBAN

Értesítjük a kedves szülőket, hogy a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatban tájékoztatást tartanak intézményünkben az oktatást folytató egyházak
2019.03.11-én, hétfőn 17.30 órakor.

"Tantermek versenye"

 
SZEPTEMBER
 
OKTÓBER
 
NOVEMBER
 
DECEMBER
 
JANUÁR
 
FEBRUÁR
 
MÁRCIUS
 
ÁPRILIS
 
MÁJUS
 
JÚNIUS
 
 
 
 
fotoalbum-link-keskeny

tudasbazis-logo

rejtvenyek jatekok gomb
hit-erkolcstan

esemenynaptar

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

evencel

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

Látogatóink:

Ma 0

Tegnap 49

Összesen 52714

Luther Márton 500 évvel ezelőtt, október 31-én helyezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételét, s ezzel kezdetét vette a reformáció. Új korszak kezdődött, új egyházak is születtek, és a katolikus egyház is megújulni kényszerült.

Mende életében is fontos szerepet játszott és játszik a reformáció. Az evangélikus közösség pünkösdi templomdíszítő hagyománya méltán vált nemzeti kincsünkké. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a Nyáregyházi Evangélikus Presbitérium által szervezett Reformációi Vetélkedőn iskolánk is képviselteti magát. A négy fős csapat tagjai: Fekete Máté (5.a), Juraszik Marcell, Sas Rebeka Orsolya (6.o.) és Szeberényi Péter (8.o.).

A vetélkedőre 2017. október 8-án került sor. Egy elméleti és egy gyakorlati része volt a megmérettetésnek, melyek közül az elsőt hibátlanul teljesítette a „Fejedelmi csapat”. A második részben az ügyességé, találékonyságé volt a főszerep: százlábúként kellett összegyűjteni egy adott igehely szavait, felismerni a természet hangjait vagy épp kitalálni a találós kérdéseket.

A nagyon jó hangulatú délelőtt után következett a pontok összesítése, majd mindannyian részt vettünk az evangélikus istentiszteleten, melynek keretében sor került az eredményhirdetésre. A vetélkedőn csapatunk a második helyezést érte el, mindössze egyetlen ponttal lemaradva a győztes albertirsai Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola mögött.

A nap lezárásaként, méltóan a reformáció szellemiségéhez, elültettünk közösen egy almafát, mert ahogy Luther Márton mondta:

„Ha tudnám is, hogy holnap elpusztul a világ, még akkor is ültetnék egy almafát.”

 

   Koleszár Zsuzsanna
      felkészítő tanár