HIT- ÉS EKÖLCSTAN OKTATÁS AZ ISKOLÁBAN

Értesítjük a kedves szülőket, hogy a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatban tájékoztatást tartanak intézményünkben az oktatást folytató egyházak
2019.03.11-én, hétfőn 17.30 órakor.

"Tantermek versenye"

 
SZEPTEMBER
 
OKTÓBER
 
NOVEMBER
 
DECEMBER
 
JANUÁR
 
FEBRUÁR
 
MÁRCIUS
 
ÁPRILIS
 
MÁJUS
 
JÚNIUS
 
 
 
 
fotoalbum-link-keskeny

tudasbazis-logo

rejtvenyek jatekok gomb
hit-erkolcstan

esemenynaptar

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

evencel

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

Látogatóink:

Ma 0

Tegnap 49

Összesen 52714

Olvasás órákon olyan szívesen olvastuk a magyar népmeséket, olyan sokat beszélgettünk a mesebeli lényekről, a csodás elemekről, a varázslatokról, a nagy tanulságokról, hogy zárásképpen egy mesedélelőttöt szerveztünk a szülők segítségével.

Előző este titokban berendeztük a tantermet: előkerültek a népmesék plüss-állatai, nagyméretű festményeink a rajz óráról és másnapra rengeteg mesekönyv szegélyezte a tanterembe vonuló gyerekek útját. Előzetesen egy népmesét több részre osztottam, vállalkozó anyukák, nagymamák számára. Ők hipp-hopp, megjelentek az olvasásóra elején, és meséltek a tanulóknak, majd a korábban írt, saját meséinkből ők is felolvastak a szülőknek. Énekeltünk, mondókáztunk, és a következő órán indult a mesebeli 7 próba, ahol bebizonyíthatták a gyerekek, hogy milyen otthonosan mozognak Meseországban. A jelmezbe bújt gyerekek boldogan lépegettek a 7 mérföldes csizmában, ették a mézeskalács kerítést a banya házánál, Hamupipőke módjára válogatták a lencsét, törték a diót, próbálták kifogni az aranyhalat, morzsolták a kukoricát és sikeresen fejtették meg Meseország folyóiratában lévő apróhirdetéseket. Kis idő múlva minden csapat kiállta a próbát, teljesítette az akadályokat, így megkezdődött az ünnepélyes koronázás! Szóltak a fanfárok, fejekre kerültek a koronák, hamuba sült pogácsát és oklevelet kapott minden csapat! A „Terülj, terülj asztalkáról” finom kalácsot és kakaót fogyaszthattak a kimerült tízóraizók.

            Ez a délelőtt méltó befejezése volt a mesék világának, s jöhet egy újabb kaland a magyarok ősi világából.

   Polczer Csabáné
      osztályfőnök