ELSŐ OSZTÁLOSOK BEIRATÁSA
     
Felhívás    E-Ügyintézés 

 

"Tantermek versenye"

 
SZEPTEMBER
 
OKTÓBER
 
NOVEMBER
 
DECEMBER
 
JANUÁR
 
FEBRUÁR
 
MÁRCIUS
 
ÁPRILIS
 
MÁJUS
 
JÚNIUS
 
 
 
 
fotoalbum-link-keskeny

tudasbazis-logo

rejtvenyek jatekok gomb
hit-erkolcstan

esemenynaptar

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

evencel

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

Látogatóink:

Ma 0

Tegnap 19

Összesen 53743

Nagy Szent Gergely pápáról azt tartják, hogy elvonultan, csöndben, magányban szeretett volna elmélkedni, imádkozni.

Az élete azonban másképp alakult. Az ő sorsa az volt, hogy Istent másként, emberek között tevékenykedve szolgálja. Sírfelirata is erről tanúskodik: ,,Szívünk szerint ugyan vágyódunk a csöndre, sokak java miatt azonban nélkülöznünk kell.''

Iskolánkból hagyományosan Szent Gergely napján indul útnak a jótevő pápa, „Isten konzulja”, a diákok és a tanárok védőszentje, hogy seregébe új kisdiákokat toborozzon. Az előző években így az óvodákban mutatta meg, hogy mi mindent tanulhat az, aki iskolás lesz.

Idén – nem sokkal megelőzve az ünnepet, március 10-én – iskolánk tanítói csalogatták tanulásra az óvodásokat, így a tanulni vágyók most házhoz jöttek, s az iskolában kerülhetett sor a Gergelyjárásra ovisok, iskolások, óvónők, tanárok, szülők részvételével.

A 7.b osztály vállalta magára a hagyomány bemutatását a nagyközönségnek három 2.a osztályos vendégszereplő segítségével. Régen, s ma is az volt a cél, hogy ízelítőt kapjanak a leendő diákok az iskolában tanultakból, de valahogy mégis sokkal több kerekedett ki belőle. A játék ugyanis közös vonulással zárult, ahol a zászlót követve, egymás kezét fogva lépdeltek kicsik és nagyok, s a fülbemászó dallam nem engedte a torkokat pihenni, s ettől Gergely pápánk biztos mosolygott, hiszen ő az énekesek és a zenészek pártfogója is.

 

 

 

 

   Koleszár Zsuzsanna
       szervező tanár