HIT- ÉS EKÖLCSTAN OKTATÁS AZ ISKOLÁBAN

Értesítjük a kedves szülőket, hogy a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatban tájékoztatást tartanak intézményünkben az oktatást folytató egyházak
2019.03.11-én, hétfőn 17.30 órakor.

"Tantermek versenye"

 
SZEPTEMBER
 
OKTÓBER
 
NOVEMBER
 
DECEMBER
 
JANUÁR
 
FEBRUÁR
 
MÁRCIUS
 
ÁPRILIS
 
MÁJUS
 
JÚNIUS
 
 
 
 
fotoalbum-link-keskeny

tudasbazis-logo

rejtvenyek jatekok gomb
hit-erkolcstan

esemenynaptar

klebelsberg

ofi

oktatas-hu

mende

evencel

ementor

magyarhelyesiras

angol-tanulas

Látogatóink:

Ma 0

Tegnap 49

Összesen 52714

„A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!”

Sebő Ferenc szavai szolgáltak mottóul az idei megyei hon- és népismeret versenyen, ahol az év kijelölt témája a népi gyermekjáték volt. Épp ez a területe az a néphagyománynak, amely a gyerekek számára igazán, a mindennapokban is megélhető.

A három levelező forduló kitöltött feladatlapjai mellé fotókat, hang- és videófelvételeket küldtek a csapatok, s ezek bebizonyították, hogy a népi játékok a mai gyerekek – olykor felnőttek – számára is önfeledt perceket tudnak szerezni.

A megnyitón igazgatónő köszöntőjét követően a 2.a osztály mutatott ízelítőt abból, hogy milyen játékokat tanultak a tanév során a néptánc órákon Szántó Gáborné, Cili néni vezetésével.

A levelező fordulók legjobbjai mérették meg magukat a május 4-én tartott döntőn, ahová egy általuk készített játékszert, valamint egy, az adott játékot bemutató tablót kellett hozniuk. Az idei év különlegessége volt, hogy a hozott anyagból összeállított kiállítást az iskolánk diákjaiból álló zsűri értékelte.

Az idei dobogó első két helyezettje a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola csapatai lettek, míg a harmadik a Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola csapata. Eredményükhöz gratulálunk!

Végül köszönet mindazoknak, akik segítettek abban, hogy a csapatok – eredménytől függetlenül – jól érezték magukat a versenyen, és iskolánkból egy kedves élménnyel gazdagodva távoztak.

 

     Koleszár Zsuzsanna
             szervező