Az elektronikus napló eléréséhez kattintson erre a gombra:    enaplo-gomb

 

Iskolánkban a 2014/2015 tanévben bevezettük az elektronikus napló használatát.
Reméljük, hogy ez a lépés újabb segítség lehet abban, hogy könnyebben tudják követni gyermekük iskolai munkáját, tanulmányi előmenetelét!

Az elektronikus napló legegyszerűbben a www.naplo.gezasuli.hu címen érhető el. A napló az iskola honlapjáról is elérhető.

A böngészõ-programok a fenti címet beírva esetleg arra fognak hivatkozni, hogy a "webhely tanúsítványa hibás", vagy "a webhely nem biztonságos", de ennek ellenére nyugodtan tovább lehet lépni a webhelyre még akkor is, ha a böngészõ szerint ez "nem ajánlott". (Ezt a figyelmeztetõ üzenetet megfelelõen "eltüntetni" csak igen költséges regisztrációs procedúrán keresztül lehet, amely naplónk esetében nem indokolt.) Ha azonban tartósan elfogadtatja a böngészõvel hitelesnek ezt az oldalt, akkor ez az üzenet jó eséllyel nem jelenik többet meg számítógépén. A következő képeken bemutatjuk, hogy az egyes böngészőknél ez hogyan jelenik meg, és hogyan lehet túljutni rajtuk. (A nagyításhoz kattintson a képre!)

 

Google Chrome   Internet Explorer
  Opera
1. lépés   2. lépés        
02-chrome-1   03-chrome-2   04-explorer   08-opera

 

 Mozilla Firefox
 1. lépés    2. lépés    3. lépés
05-firefox-1   06-firefox-2   07-firefox-3

Bejelentkezés a naplóba

bejelentkezesA naplót a leírt módon elérve, a következõ lépés a bejelentkezés. Bejelentkezni legegyszrűbb módon a jobb felső sarokban található űrlap segítségével lehet. Meg kell adni a felhasználónevet (1), a jelszót (2), majd a bejelentkező ikonra (3) kell kattintani, vagy entert ütni.

Az űrlap alatt található "Bejelentkezés" szöveg egy másik fajta bejelntkezést tesz lehetővé. Erre kattintva szülő esetében a "Szülői bejelentkezés"-t, diákok esetében a "Bejelentkezés"-t kell választani, majd a megjelenő űrlapon a felhasználónevet és a jelszót megadni és a "Bejelntkezés" gombra kattintani.

A felhasználói névnél a kis betű – nagy betű nem számít, de a pont a vezetéknév és a keresztnév között lényeges, illetve, ha szerepel ékezet a megadott névben, akkor az is. A jelszónál a rendszer megkülönbözteti a kis és nagybetűket, az ékezeteket, de a szóközöket is. A bejelentkezési nevet Ön nem tudja megváltoztatni, de jelszavát természetesen igen. (Ezt a "Felhasználói adatok" menüpotban teheti meg.)

A szülõnek bejelentkezés után – ha több gyermeke jár iskolánkba – elõször is ki kell választania, hogy melyik gyermekének adatait szeretné megtekinteni. Választását az OK gombra kattintva rögzítheti. (A diákok bejelentkezés után csak a saját adataikhoz férhetnek hozzá.)


Azonosító igénylése az elektronikus naplóhoz

A diákoknak a naplóhoz nem kell külön azonosítót igényelniük, mert az adataik felvételekor ezt is azonnal elkészítjük. Az elsõ informatika órájukon tanáraik segítségével találkoznak elõször a rendszerrel, és elvégzik jelszavaik beállítását.
A szülõknek a hozzáférést kérniük kell. A hozzáférés igénylése kétféleképpen történhet:

Papíron:    Az igénylőlapot az iskolában kérhetik az osztályfőnöktől (osztálytanítótól), vagy ide kattintva letölthetik.
A kitöltött, aláírt igénylőlap visszajuttatása után a hozzáférést elkészítjük.
Interneten:   Ide kattintva érhető el a hozzáférést igényló űrlap!
Felhívjuk figyelmüket, hogy a személyes adatok védelme érdekében csak annak tudunk ezen az úton hozzáférést adni, aki szerepel adatbázisunkban, mint az adott tanuló szülője (gondviselője), és az űrlap kérdéseinek pontos megválaszolásával hitelt érdemlően igazolja jogosultságát az adott tanuló(k) adataihoz való hozzáféréshez.

Az űrlap kitöltésekor minden kérdésre pontosan válaszoljon, mert a megadott válaszok alapján állapítjuk meg, hogy jogosult-e az elektronikus napló használatára!

A felhasználóneveket a Vezetéknév.Keresztnév (VezetéknévpontKeresztnév) formában hozzuk létre. (Nagybetű, ékezetes betű VAN! A vezetéknév és a keresztnév között szóköz helyett pont van!) Akinek a neve több tagból áll, annál a következőket alkalmazzuk:

 Név:       
Felhasználónév:
Kisné Nagy Éva   Nagy.Éva
Kis Péter Pál   Kis.Péter
Kisné Nagy Éva Márta   Nagy.Éva
Kis Nagy János   Nagy.János
Kis-Nagy János   Kis-Nagy.János

Elfelejtett jelszó

Ha elfelejtette a jelszavát, akkor ide kattintva érheti el azt az űrlapot, melyen új jelszót kérhet. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy új jelszót csak annak tudunk ezen az úton küldeni, aki már szerepel adatbázisunkban, mint az e-napló felhasználója!
Kérjük adatvédelmi okokból a kapott új jelszót az első bejelentkezéskor változtassa meg!


A napló menüszerkezete

A tanulmányokkal kapcsolatos adatokat a "Napló" menüpont alatt találja. A "Napló" menüpont alatt lévõ "Haladási napló " almenüben követheti nyomon a tanórák – tanárok által – címekben összefoglalt, leadott anyagát.

A "Haladási statisztika" azt mutatja, hogy a különféle tantárgyakból a tanév eleje óta hány tanórát tartott a szaktanár, illetve a tanév végéig várhatóan mennyi tanóra tartható meg a szünetek és speciális tanítási napok figyelembe vételével. (Fontos tudni, hogy a tervezett számtól törvényben meghatározott mértékben pozitív és negatív irányba is el lehet térni!) Megtudható továbbá, hogy a diák az egyes tantárgyakból hány tanórát mulasztott, illetve a tanórák hány százalékán nem volt jelen.

Az "Osztályozó napló" almenüben láthatók a diák érdemjegyei. A különbözõ színû jegyek az átlagban különbözõ súllyal szereplõ jegyeket jelentenek. Az egyes jegyekre kattintva a jegyrõl további információk tudhatók meg, bár ezek mennyisége függ attól is, hogy a pedagógus fûzött-e ahhoz megjegyzéseket. A mínuszjel azt jelenti, hogy a diák az adott dolgozatot nem írta meg (valószínûleg hiányzás miatt).
Ebben az almenüben található a "Dolgozatok" menüpont is, ahol a bejelentett dolgozatokról, azok megíratásának ütemezésérõl tájékozódhat.

A "Hiányzások" almenüben a diák hiányzásait, késéseit, illetve azok igazolásait követheti nyomon. A piros számok igazolatlan, a zöldek igazolt hiányzást vagy késést jeleznek. Az egyes napoknál látható kis fekete nyílra kattintva az adott napi hiányzásokat láthatja részletesen. A hónap áttekintõ nézetéhez a diák nevére kattintva juthat vissza. Hónap nézetben a diák neve felett lévõ nyilakra kattintva elõre és hátra lépegethet a hónapok között. A hiányzási lapon megjelenõ táblázatban összefoglalva láthatja, hogy eddig mennyi és milyen típusú igazolást használtak, a korlátozottaknál (pl.: szülõi igazolás) megmutatva azt is, hogy még mennyi igazolás lehetséges. (Orvosi, szülõi, osztályfõnöki, tanulmányi verseny, nyelvvizsga, igazgatói, hatósági.)

A "Bejegyzések" almenüben a dicséretek, figyelmeztetések, intõk, tanári üzenetek olvashatók. Az "Órarend" almenüben megtudhatja bármelyik diák illetve tanár órarendjét. A "Munkaterv" almenüben tájékozódhat az iskola éves programjáról, amelyben szerepelnek a tanítási szünetek és a speciális tanítási napok is. A félévet piros vonal jelzi. Kérjük, hogy a családi programok tervezésekor az éves munkatervet vegyék figyelembe! A "Fogadóóra" menüpont alatt a tanárok fogadóórájára jelentkezhet be (foglalhat időpontot). Az "Üzenő" menüpont alatt a tanároknak küldhet személyes üzeneteket, illetve a tanárok által a diákoknak küldött üzeneteteket olvashat. (Az "Értékelés" menüpont egyelőre nem üzemel.)

A "Kezdőlap"-ra kattintva a bejelentkezés után látható főmenübe jut. A "Felhasználói adatok" menüpont alatt változtathatja meg jelszavát. A naplóból a "Kilépés"-re kattintva léphet ki.

Reméljük, hogy az elektronikus napló az Iskola, a Diákok és a Szülők még szorosabb és összehangoltabb együttműködését teszi majd lehetővé, és hozzájárul iskolánk működésének javításához, oktatásunk színvonalának emeléséhez!

 

A naplóval kapcsolatos további kérdéseit kérjük küldje a emailcim címre! Ha üzenetet küld, kérjük tüntesse fel gyermeke nevét és osztályát is az üzenetben!